Hvis du ikke har roet kajak før, og overvejer du, om kajak er noget for dig? Så er her samlet lidt information om, hvad det kræver, og hvad du kan forvente.
Hvis du er øvet roer, og gerne vil være medlem i KKKK, så se under punktet ”Optagelse”
Der er mange måder at dyrke kajakroning på. Introduktionsprogrammet indeholder både kurser i tur- og havkajak, dog behøver du ikke tage kursus i turkajak, hvis du er over 60 år. Når du har gjort dine egne erfaringer med de forskellige kajaktyper, så får de fleste en favoritkajaktype, som de så bruger fremover, men man kan også kombinere med høj puls i turkajakken (også kaldet fitnesskajak), og legen og naturoplevelsen i havkajakken.
Det er tidskrævende at lære at ro kajak. I den første sommer skal du afsætte to-tre gange om ugen til kajakroning. Med to-tre gange om ugen, så vil du få prøvet de mest almindeligt forekommende vejrfænomener på Køge Bugt, samt evt. på nogle ture i fremmede farvande. Det lyder omfattende, men for mange er det bare begyndelsen ;-).
Kajakroning er også en aktivitet, der kræver noget fysik. Alle kan i princippet deltage, men det er en fordel, hvis du har en god kondition og gode ryg- og mavemuskler. Er du tilmed vant til at færdes i vandet og har trænet din balance, så tæller det med på plussiden. Det er et krav, at du skal kunne svømme 600 meter.
Kurserne for begyndere ligger hvert år i maj-juni måned. Brug eventuelt ventetiden på at forberede dig. Giv konditionen et boost, styrk ryg- og mavemuskulaturen, væn dig til vandet og træn din balance.
Ses vi på vandet?