Skal du med på vandet?

Overvejer du, om kajak er noget for dig? Hvis du gør, så er her samlet lidt information om, hvad det kræver og hvad du kan forvente.

Der er mange måder at dyrke kajakroning på. Introduktionsprogrammet indeholder både kurser i tur- og havkajak, dog behøver du ikke tage kursus i turkajak, hvis du er over 60 år. Når du har gjort dine egne erfaringer med de forskellige kajaktyper, så får de fleste en favoritkajaktype, som de så bruger fremover.

Det er tidskrævende at lære at ro kajak. I den første sommer skal du afsætte to-tre gange om ugen til kajakroning. Med to-tre gange om ugen, så vil du få prøvet de mest almindeligt forekommende vejrfænomener på Køge Bugt samt nogle ture i fremmede farvande. Det lyder omfattende, men for mange er det bare begyndelsen ;-).

Kajakroning er også en fysisk krævende aktivitet. Alle kan i princippet deltage, men det er en fordel, hvis du har en god kondition og en stærk kropskerne. Er du tilmed vant til at færdes i vandet og har trænet din balance, så tæller det med på plussiden. Det er et krav, at du skal kunne svømme 600 meter.

Kurserne for begyndere ligger hvert år i maj-juni måned. Brug eventuelt ventetiden på at forberede dig. Giv konditionen et boost, styrk kropskernen, væn dig til vandet og træn din balance.

Ses vi på vandet?